Klima Servisi

Klima Servisi #1. Kalite Hizmet 30 Dakika Servis Süresi En Ucuz Hizmet Hızlı, Hesaplı, Kaliteli Hizmet Ucuza Hizmet Al Kaliteli Hizmet Al Yüzlerce Mutlu Müşteri Hijyen Kurallarına Uygun

 Klima Servisi

İçindekiler

Klimalarımız diğer ev eşyalarımız kadar önemlidir. Çünkü her mevsim yardımımıza koşar. Gün geçtikçe teknoloji ile birlikte klimalarımız çok gelişmiş durumda. Ancak gelişen Teknoloji ile birlikte giden klimaların arızaları da çeşitlenmekte. Klimanızın bakımını yaptıktan sonra rahat bir şekilde klimanızın altında oturup keyfinize bakabilirsiniz. Klima bakımı yaptırmak için web sitemiz üzerinden Klima Servisi ile iletişime geçebilirsiniz.

Klima Bakımı

Klimanın etkin ve uzun ömürlü çalışabilmesi için klima bakımının periyodik olarak yaptırılması son derece önemlidir. Klima bakımı yetkili servis tarafından yapılmalıdır. Klima dış ünite bakımında yapılması gereken işlemler şu şekildedir:

  • İlk olarak cihazın dışını temizleyin
  • Ardından cihazın ısı değiştirgeci yani serpatini temizleyin
  • Soğutucu akışkan kaçak kontrolü yapın
  • Cihazın içini temizleyin
  • İletişim hattı, elektronik kart bağlantı soketleri başta olmak üzere ünitede bulunan elektriksel bağlantı noktalarının genel kontrolü yapın. Elektriksel devrelerin tümü çalışır haldeyken akım kontrolleri yapın. Fan ve hareketli tüm parçaların mekanik bağlantıları kontrol edin.

Klimanın dış ünite temizliği iç ünite kadar önemlidir. Kısacası bu bakımları yaptırmak için web sitemiz üzerinden klima özel servisi ile irtibata geçebilirsiniz. Gelelim klimanın iç ünite bakımına:

  • İlk olarak cihazın dışını temizleyin
  • Filtre temizliği yapın
  • Cihazın ısı değiştirgeci yani serpatin temizleyin
  • Soğutucu akışkan kaçak kontrolü edin
  • Daha sonra cihazın iç temizliğini yapın
  • İç ünitenin gerilim ve besleme akım ölçümleri yapın
  • Fan ve hareketli parçaların mekanik bağlantıları kontrol edin.

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra klimanız ilk günkü gibi çalışmaya başlayacaktır. Ek olarak bu hizmetlerden faydalanmak için web sitemiz üzerinden klima teknik servisi ile irtibata geçin.

Klima Bakımı Neden Yapılmalı?

Klima bakımı yaptırılmadığı taktirde klimadan sağlıklı bir şekilde verim alamazsınız. Ayrıca sürekli klima sorunları ile karşılaşır ve cihazdan tasarruf sağlayamazsınız. Klima bakımı yaptırmamak klima ömrünün kısalmasına da neden olur. Klima bakımı yaptırmadığınız zaman klimayı açtığınızda etrafa pis koku yayar. Ayrıca elektrik faturanız oldukça yüksek fiyatlı gelir. Tüm bu sebeplerden ötürü klima bakımını her yıl düzenli olarak yaptırmanızı tavsiye ederiz. Özetlemek gerekirse Klima bakımı yaptırmak için Klima Servisi ile iletişime geçin.

Klima Arızaları

Birçok beyaz eşya veya cihaz gibi klimalarımız da arızalanabilmektedir. Günlük yaşamda karşılaşabileceğiniz klima arızalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Hava üflememesi
  • Fan çalışmaması
  • Düzgün soğutmaması
  • Kısa devre yapması
  • Su boşaltmaması
  • Düzgün ısıtmaması
  • Anakart arızası
  • Gürültülü çalışması
  • Pis koku yayması
  • Terleme yapması
  • Çalışmaması
  • Su damlatılması

Bu ya da bunun gibi can sıkıcı durumlarla karşılaştıysanız veya önlem almak istiyorsanız web sitemizi kullanarak Klima Servisi ile iletişime geçebilirsiniz.

Bazı Klima Arızaları

Klima Hava Üflemiyor

Klima cihazınızın çalışıp çalışmadığını duyabiliyorsanız, ancak hava üflemesinde bir problem olduğunu düşünüyorsanız, soğutucu seviyelerinizin analiz edilmesi gerekebilir. Soğutucu akışkan, klimanızdan çıkan havanın gerçekten havanın soğutulduğuna emin olmanıza yardımcı olur. Bu durum meydana geldiyse klima teknik servisi iletişime geçebilir ve soğutucu seviyelerinizi kontrol edip sisteminizin neden soğuk hava üflemediğine baktırabilirsiniz.

Klimanın Fanı Çalışmıyor

Kondansatör fanınızın dönmemesinin bir nedeni yanmış olmasıdır ve bu durumda fanı değiştirmeniz gerekir. Nem daha fazla yoğuşmaya neden olabilir, bu nedenle izlenmesi gereken ikinci bir sorun, suyun doğru şekilde boşalmaması veya boşaltma işleminin kısıtlanmasıdır. Bu konuları doğrulayabilirseniz, arızayı tespit edebilirsiniz; değilse, klima yetkili servisi ile irtibata geçip bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Klimanın Düzgün Soğutmaması

İlk önce termostatınızın sıcaklığını düşürmeyi deneyin. Kulağa aptalca geliyor ama bazen ihmal ediyoruz. Sisteminiz hala soğutmadıysa, hava filtresini kontrol edin. Hava filtresi kirliyse, büyük soğutma sorunlarına neden olabilir. Yetersiz soğutmanıza neden olabilecek bir başka sorun da klimanızın düzgün bir şekilde boyutlandırılmaması ve maalesef bu, evler inşa edildiğinde sık görülen bir konudur. Klima tamir servisi, sisteminizin boyutunun sorunlarınıza neden olup olmadığını belirlemek için bir analiz gerçekleştirecektir ve bu can sıkıcı arıza ortadan kalkacaktır.

Klimanın Çalıştıktan Sonra Sigorta Kapanıyor

Klimalar, yaşam kalitemizi arttırmak için tasarlanmış elektronik cihazların başında gelir. Yazın sıcaklarda ortamı serin tutmak, kışın sıcak hava vermek ya da bulunduğumuz havanın temizlenmesini sağlamak için kullandığımız klimalar çeşitli sebeplerden dolayı arızalanabilir ve bu arızalar kendini farklı şekilde gösterir. Klimanın şalterleri attırması da çokça yaşanan problemlerdendir. Bu yüzden birçok klima kullanıcısı klima şalteri attırıyor neden sorusunu araştırmaktadır. Klimaların şalteri attırma nedenleri birçok faktöre dayanabilir. Klima sistemi kurulma esnasında montajının yapılması oldukça önemlidir. Klima montajı, klimaların sorunsuz ve iyi çalışması için önemli prosedürlerin başında gelir. Montajı doğru yapılmayan klimalarda, arızalar meydana gelebilir. Aynı zamanda montaj işlemleri sürecinde elektrik tesisatlarının da özenli ve dikkatli yapılması gerekir. Uygun besleme kabloları seçilmeli muhtemel arızaları engelleyecektir. Besleme kablolarında kısa devre olması sonucu klimalar şalteri attırır. Klimaların olduğu ortamda topraklanmanın yeterince yapılanmış olması şalteri attırabileceği gibi fan motorunda da kısa devre oluşturur ve ekovatlarda meydana gelen sorunlarda da şalteri attırır.

Klimadan Pis Kokular Gelmesi

Klimanız kullanım sırasında beklemediğiniz davranışlar sergileyebilir ve doğru şekilde çalışmaz. Bu duruma teşhis koymak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Klima filtresinde tıkama olur. Filtreleri temizleyin. Ayrıca klimanın su tahliye hortumunun ucunun suyun akışını engellemeyecek şekilde olmasına dikkat edin. Su tahliye hortumunun ucu bidon, saksı gibi kapalı kaplara daldırılmamalıdır.

Öncelikle klimaların iç ünitesinin önünde bulunan hava filtresinin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Bunun yanı sıra klimanın su tahliye hortumu ucunun suyun akışını engellemeyecek şekilde olmasına da dikkat edilmesi gerekir. Aksi durumda da klima koku yapar. Klimanın su tahliye hortumunun ucu bidon, saksı gibi kapalı kaplara daldırılmamalıdır. Klima, çalışma sırasında ortamdaki tozları kaldırıp soğutma emişi yaptığı esnada serpantin ve fana yapıştırır. Bu nedenle de kısa sürede küflenme durumları ortaya çıkar. Küf bir bakteri olduğundan etrafa kötü kokular yayar ve klima da bu küften ötürü kötü koku yayarak çalışma yapar.

Klima Filtre Temizliği

Filtreler kirli olduğu zaman da yeterli ısıtma yapmayacaktır. Filtre temizliği ve filtrenin cihaz üzerindeki yeri klimanızın modeline göre farklılık gösterir. Filtresi iç ünitenin tavan bölümündeyse, öncelikle klima sigortasından ya da dairenizin içindeki sigorta panosundan klimaya gelen enerji kapatın elektrik bağlantısı kesin. Klimanın üst kısımdan ulaşacağınız filtreyi tutamaklarından tutup hafifçe yukarı doğru çekerek çıkartın. Filtrelerde biriken tozları elektrikli süpürge ile çekerek, ya da ılık suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Temizleme yöntemi olarak ılık suda yıkamayı tercih ettiyseniz nem kokusu olmaması için gölgede kurutarak tekrar yerine takın.

Filtresi iç ünitenin ön panelindeyse, öncelikle klima sigortasından ya da dairenizin içindeki sigorta panosundan klimaya gelen enerji kapatılarak elektrik bağlantısını kesin. Filtreyi çıkartmak için ön panelini, sağ ve sol alt köşe noktalarından tutarak kendinize doğru çekerek açın. Hava filtresini alt kısımlarından tutarak hafifçe yukarı çekerek çıkartın. Filtrelerde biriken tozları elektrikli süpürge ile çekerek, ya da ılık suyla yıkama yaparak temizleyebilirsiniz. Temizleme yöntemi olarak ılık suda yıkamayı tercih ettiyseniz nem kokusu olmaması için gölgede kurutarak tekrar yerine takın. Ayrıca filtre temizliği yaptırmak için Klima Servisi ile iletişime geçebilirsiniz.